De 10 slimste en meest leerzame hondenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 slimste en meest leerzame hondenrassen ter wereld

Honden zijn over het algemeen net zoals katten intelligente wezens. Vele rassen zijn zo intelligent dat ze snel kunstjes leren en dat ze vaak merken in welke emotionele toestand hun baasjes verkeren. Toch kunnen we vastsluiten dat sommige rassen net iets intelligenter zijn dan andere hondenrassen. In onderstaande lijst staan de tien meest intelligente hondenrassen die er bestaan.

10. De Australische veedrijvershond

 

De Australische veerdrijvershond is een relatief jong hondenras dat zijn oorsprong heeft in Australië. Ze staan bekend voor hun uitzonderlijke alertheid, vindingrijkheid, intelligentie en loyaliteit. Ze zijn wendbaar, sterk en heel actief. De Australische veedrijvershond wordt, zoals de naam al vermeldt, gebruikt voor het controleren en het hoeden van het vee. Ze leren ontzettend snel en kunnen op korte termijn goed getraind worden.

 

 

 

9. De rottweiler

 

Een andere herdershond is de Rottweiler. Hij werd oorspronkelijk in Duitsland gekweekt als werkhond en worden nog steeds ingezet als waakhonden en politiehonden. Ze staan bekend voor hun scherpe alertheid, moed en niet aflatende loyaliteit. Bij de juiste training zijn ze heel zachtaardig en kunnen ze een uitstekende aanvulling zijn van het gezin.

 

 

 

 

8. Het vlinderhondje

 

De vlinderhond is een Belgisch-Frans hondenras dat slimmer, harder en sterker is dan hij eruit ziet. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen en staan bekend als enorm loyaal ten opzichte van hun baasje. Hoewel ze heel beschermend kunnen zijn over wat tot hen behoort, maakt hun scherpe intelligentie het mogelijk om ze te trainen totdat ze heel goed luisteren en bij het minste seintje van hun baas direct alert zijn.

 

 

 

 

7. De labrador retriever

 

De labrador retriever is het meest populaire hondenras voor gezinnen. De labrador werd vroeger gekweekt als werkhond, maar is vandaag de ideale metgezel. Ze zijn intelligent, lief, geduldig en makkelijk te trainen. Ze zijn één van de meest gekozen hondenrassen voor zoek- en reddingsacties. Daarbuiten zijn het echte kenners als het gaat over het observeren van het gedrag bij mensen en daarop uitstekend reageren tijdens noodsituaties.

 

 

 

 

6. De shetland sheepdog

 

De shetland sheepdog of sheltie is een hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is van de Shetland eilanden in het noordoosten van Schotland. Het ras behoort tot de groep van herdershonden en zijn daardoor heel beschermend over hun gezin. Shelties staan bekend voor hun toewijding en efficiëntie, en zullen hun gezinnen beschermen met hun leven.

 

 

 

 

5. De dobermann pincher

 

Door een aangeboren onbevreedsheid en goed uithoudingsvermogen is de dobermdnn pinscher één van de beste waakhonden ter wereld. Ze zijn heel slim en assertief, en kunnen gemakkelijk worden opgeleid om zo hun dominantie te onderdrukken. Door hun verleden als oorlog- en politiehonden en door hun uiterlijk komen ze zeer angstaanjagend over, maar ze zijn eigenlijk heel zachtaardig van karakter. Hun loyaliteit aan het gezin maken de dobermann een grote toevoeging aan de familie.

 

 

 

4. De golden retriever

 

Een zeer aanhankelijk en populair ras is de golden retriever. Ze kunnen meer dan 200 commando's leren omdat ze zo intelligent zijn. Ze zijn daarbuiten ook loyaal, liefdevol en geduldig. Ze zijn een fantastische metgezel voor het gezin.

 

 

 

 

3. De Duitse herder

 

De Duitse herder is, zoals de naam al vermeldt, een Duitse herdershond. Ze worden vaak gebruikt als waakhond maar zijn zeker ook geschikt als gezinshond. De Duitse herder is slim, beschermend en zeer betrouwbaar. Ze gehoorzamen ontzettend goed en leren snel commando's aan. Ze worden vaak ingezet als politie- en reddershond.

 

 

 

 

2. De poedel

 

De poedel staat bekend als standvastig, scherp en gemakkelijk te trainen. Ze houden van menselijk gezelschap en komen zeer goed overweg met de leden van het gezin. Poedels staan daarbuiten ook gebend als effectieve waakhonden. De poedel blinkt uit in training en gehoorzaamheid, en houdt van spelen. Helaas is de speelse mentaliteit van de poedel ook soms nadelig: Wanneer ze zich vervelen kunnen ze vaak creatieve manieren vinden om uit te breken of om verschillend huishoudelijk gerief te vernielen.

 

 

 

 

1. De bordercollie

 

De bordercollie staat op de eerste plaats als het aankomt op de meest leerzame hondenrassen ter wereld. Vanwege hun buitengewone intelligentie en hoge energie zijn ze ideale herdershonden. Ze worden vaak gebruikt als schaapherders en houden ervan om te rennen en te spelen. Daarbuiten zijn ze over het algmeen zeer lief wat maakt dat ze de ideale metgezel zijn voor gezinnen met een grote tuin.

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes