De 10 populairste hondenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 populairste hondenrassen ter wereld

Als je rondhoort bij veel mensen, zal je ondervinden dat vele een hond hebben of alleszins één willen. Honden zijn een van de meest populaire huisdieren ter wereld, maar welke honden zijn nu het populairst? Hier lees je de 10 meest populaire hondenrassen.

 

10. De shih tzu

 

Op nummer 10 beginnen we met de shih tzu. Ze zijn te herkennen aan hun lange haren en stevig lichaam. De shih tzu heeft een gladde, moeiteloze en luxueuze pas. Deze honden staan bekend als zijnde heel erg loyaal tegenover hun baasje, heel erg vriendelijk en zijn heel erg aanhankelijk aan het gezin en de kinderen. Hierdoor zijn ze de gepaste schoothond, wat ze heel populair maakt bij oudere mensen. De hond heeft ook nog een positieve houding en houdt van spelen en ravotten.

 

 

 

9. De poedel

 

Al zijn ze al wat minder populair dan vroeger, ze staan nog steeds op nummer 9. Deze honden zijn heel erg slim en heel erg gehoorzaam. De poedel heeft zijn jacht-ingesteldheid nog steeds en dat merk je ook aan de energie dat deze honden bevatten. Ze houden heel erg van rennen of zwemmen. Het enige wat deze honden een beetje nadelig hebben is dat ze heel erg defensief zijn tegenover vreemden. Dit neemt wel niet weg dat ze heel goed kunnen opschieten met kinderen.

 

 

 

 

8. De teckel

 

Deze honden zijn steeds meer populair geworden. Teckels hebben een lang lichaam en zijn te herkennen aan hun jachtinstinct. Vrijheid van beweging is zeer belangrijk voor deze honden, want wegens dat jachtinstinct is het zo dat ze dit nodig hebben. Ze zijn heel erg nieuwsgierig en staan altijd in voor avontuur, waardoor ze dol zijn op jagen, graven, het bijhouden van een geur. Deze honden zijn ook heel erg goed met kinderen in de eigen familie, maar kunnen raar om de hoek komen als het gaat over vreemden.

 

 

 

 

7. De boxer

 

Op nummer 7 staat de boxer. Deze honden zijn heel erg speels, uitbundig, attent en leergierig. Ze zijn een perfecte metgezel voor een heel erg actieve familie. De boxer kan agressief reageren tegenover vreemde honden, maar is over het algemeen goed met honden binnen het huis of met andere huisdieren.

 

 

 

 

6. De Engelse bulldog

 

Deze honden staan bekend voor hun heel erg zwaar lichaam met brede schouders. Deze hond is vooral populair om zijn jovialiteit, komische look en beminnelijk gedrag. Deze honden zijn ook zeer goed met kinderen. Ze zijn meestal ook erg vriendelijk tegenover vreemden, alhoewel dat sommige heel agressief kunnen zijn tegenover vreemde honden.

 

 

 

 

5. De golden retriever

 

Dit hondenras is een zeer atletisch en sterk ras. Ze zijn in staat om lange afstanden te overbruggen, zowel te land als te water. De golden retriever staat bekend als zijnde heel erg gehoorzaam en iedereen zijn vriend te zijn. Deze honden hebben heel wat ruimte nodig omdat ze dagelijks veel fysieke en mentale oefening nodig hebben. Een ideale gezinshond met heel veel energie dus.

 

 

 

4. De beagle

 

Dit ras is een van de meest beminnelijke honden. Het ras werd gefokt voor de jacht en als gezelschapshond. De beagel houdt van het verkennen van de natuur en is heel erg enthousiast. Net zoals de golden retriever moeten deze honden ook heel erg veel beweging hebben.

 

 

 

 

3. De Yorkshire terriër

 

Dit hondenras staat bekend om zijn zelfzekerheid. Ze deinzen voor niets terug, ongeacht het formaat van hun tegenstander. Dit ras is heel erg intelligent en nieuwsgierig. Het nadeel aan deze honden is dat ze heel erg agressief kunnen zijn en heel erg aanhankelijk zijn aan hun territorium. De Yorkshire terrier is een ideale gezelschapshond, maar men moet hem wel heel erg goed trainen en zeker laten zien wie de baas is.

 

 

 

 

2. De Duitse herder

 

Dit is veruit een van de meest intelligente rassen die er zijn. De Duitse herdershond is zo vastbesloten in zijn missie dat deze hond een ideale waker maakt. De Duitse herdershond is heel erg toegewijd en trouw. Ze zijn meestal wel heel erg beschermend ten opzichte van hun gezin en territorium, wat wel nadelig kan zijn ten opzichte van vreemden. Omdat deze honden heel erg makkelijk te trainen zijn kan je er wel voor zorgen dat hij heel goed luistert en niet agressief zal staan tegenover vreemden.

 

 

 

 

1. De labrador

 

Dit is de meest populaire hond ter wereld. Ze zijn heel erg aanhankelijk, beminnelijk en trouw. De rede dat ze heel erg populair zijn is vooral omdat ze zo goed kunnen opschieten met kinderen, andere honden en andere huisdieren. In normale omstandigheden is deze hond helemaal niet agressief en ook niet zo gehecht aan zijn territorium. Deze honden hebben wel heel wat ruimte nodig, want ze moeten hun dagelijkse fysiek zeker hebben.

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes