De 10 kleinste hondenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 kleinste hondenrassen ter wereld

Velen houden van grote honden, maar kleine hondenrassen kunnen ook een populaire huisdierkeuze zijn. Er zijn veel voordelen aan kleine honden, ze passen immers recht in je schoot! Mensen die een klein hondenras bezitten kunnen hun vriendje overal mee naar toe nemen en dit opent nieuwe perspectieven voor het houden van een hond. Het brengt ook het gezelschap van je huisdier naar een geheel niveau.

 

10. De toypoedel

 

Nummertje 10 op deze lijst is de toypoedel, een gevoelig ras dat zeer trouw kan zijn aan hun eigenaar. Dit is de 'toy'poedel, maar je hebt in dit ras ook de miniatuur en de standaard poedel. Hun vacht kan ook fel variëren van kleur. De poedel was oorspronkelijk gefokt als een waterhond. Vandaag de dag is hij een zeer gehoorzaam ras dat vaardig is in veel verschillende hondensporten, zoals speuren en hoeden.

 

 

 

9. De Chinese naakthond

 

Op nummertje 9 staat de Chinese naakthond. Sommige mensen vinden dit een lelijk ras terwijl andere het dan weer een mooi hondje vinden, ieder zijn eigen smaak natuurlijk. Dit hondenras heeft bijna geen vacht. Ze hebben alleen lang zijdeachtig haar op hun kopje, nek, pootjes en op hun staart. Een variant van dit ras heeft volle vacht, maar deze honden zijn eigenlijk niet afkomstig uit China.

 

Hoewel dit ras goed kan rennen en springen, bewegen ze toch liever niet. De Chinese naakthonden hebben moeite met vreemden en durven dan ook wel eens bijten. Maar zodra hij verliefd wordt op zijn baasje zal hij snel een 'stalker' worden en is hij dus heel aanhankelijk.

 

 

 

 

8. De bichon frise

 

Op nummer 6 staat de bichon frisé. Wat "krullend schoothondje" betekent in het Frans, de perfecte beschrijving van dit wollig hondje. Dit Belgisch hondenras is lief, schattig en speels. Ze lijken op een kruising tussen een poedel en een maltezer. Het grote nadeel aan deze wollekes is dat ze veel verzorging vragen. Hun vacht moet regelmatig gewassen en gekamd worden.

 

 

 

 

7. De shih tzu

 

Op nummer 7 staat de shih tzu. Dit ras is een van de beste familie honden en is zeer goed met kinderen. De shih tzu, ook wel de 'mini leeuw' genoemd, hebben een dubbellaagse, volle en dichte vacht, die veel dagelijkse verzorging nodig heeft. Het voordeel van hun vacht is dat ze amper ruiven. Nog een bonus van dit hondenras is dat ze het prima kunnen vinden met andere dieren en dat ze zeer vriendelijk en gezellig zijn.

 

 

 

 

6. De Pekingees

 

Op plaatsje 6 in deze lijst staat de Pekingees. Deze kleine maar moedige hond is een trouwe metgezel. Hij is echter ook wel van agressieve aard en dat maakt hem niet geschikt voor een gezin met andere huisdieren en/of kinderen. De Pekingees heeft een dikke ondervacht en groffe overvacht en dat vereist wel veel verzorging.

 

 

 

 

5. De maltezer

 

Op nummer 5 staat de maltezer. Dit ras is goed voor mensen met allergieën, hij is niet groot en heeft geen dikke vacht. De maltezer is vriendelijk en kan vaak goed opschieten met andere honden en zelfs met katten. Het nadeel aan dit hondje is dat hij niet graag vaak alleen wordt gelaten.

 

 

 

4. De Yorkshire terriër

 

Op nummer 4 van onze lijst staat de Yorkshire terriër. Hij is niet alleen een van de kleinste hondenrassen in de wereld, ze zijn ook een van de leukste. Het bekendste 'Yorkske' dat wij kennen is toch wel het kleine schoothondje van Carmen uit F.C. De Kampioenen, genaamd Nero'ke. Hij past perfect in een huishouden waar hij de enige hond zal zijn. York'skes zijn zeer betrouwbaar, zorgzaam en uitstekende waakhondjes. Net als alle andere honden op deze lijst, is het toch belangrijk om uw York'ske regelmatig mee uit te nemen voor een wandeling, hoewel het lijkt alsof ze dat niet nodig hebben met die kleine pootjes.

 

 

 

 

3. Het vlinderhondje

 

De derde plaats is voor de Epageul nain continental of in de volksmond het vlinderhondje. Vlinderhondjes of papillons hebben hun naam niet gestolen, ze kregen van hun vlinder-achtige look en van het lange haar op hun oren. Deze hondjes zijn zeer intelligent en zelfverzekerd, maar kunnen wel schuw zijn in het bijzijn van vreemden. Daarbuiten is dit ras blije, vriendelijke en avontuurlijke metgezel, en worden ruim 17 jaar oud.

 

 

 

 

2. De dwergkeeshond

 

Op de tweede plaats staat de pomeriaan. Ze zijn zacht, lief en zoet, maar ze kunnen soms ook luidruchtig zijn. Dit ras kan heel goed zijn met kinderen, net zo lang als ze aan elkaar worden voorgesteld als ze puppy zijn. De pom's hebben een pluizige vacht waardoor ze groter lijken dan ze zijn. Ze zijn ook heel trouw aan hun eigenaars en gebruiken hun geblaf om te waken.

 

 

 

 

1. De chihuahua

 

Dan onze grote, eigenlijk kleine, nummer 1. Het kleinste hondenras ter wereld en misschien ook wel de meest herkenbare op onze lijst, de chihuahua. Hij is een favoriet bij velen, ook bij rijke individuen of zelfs grote 'sterren'. Chihuahuas zijn afkomstig uit de staat Chihuahua in Mexico.

Omdat ze zo klein zijn kan je ze echt overal meenemen, eventueel in een bijpassend zakje of draagtas. Ondanks hun kleine gestalte, is dit ras heel loyaal aan hun eigenaar en in sommige gevallen erg overbeschermend. Echter zijn chihuahuas een van de liefste en aanhankelijkste hondenrassen van ze allemaal, waardoor ze een uitstekende metgezel zijn voor de mens.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes