De 10 hondenrassen die het langste leven

Dierenweetjes.be

De 10 hondenrassen die het langste leven

De meeste honden lijken ongeveer een gemeenschappelijke levensduur te hebben, ongeveer 10 tot 13 jaar. Maar sommige rassen maken toch een uitzondering op de regel, er bestaan zelfs honden dat meer dan 20 jaar oud zijn geworden. In deze lijst vind je hondenrassen met een abnormaal lange levensduur.

 

10. De dwergschnauzer

 

Dit dapper hondje heeft net zo veel energie als zijn grotere tegenhanger,

de schnauzer. De dwergschnauzer is eigenlijk gewoon een kleinere versie van de schnautzer. Dwergschnauzers leven gemiddeld 12 - 15 jaar. Tijd genoeg om hem te laten uitpakken in verschillende hondensporten!

 

 

 

9. De beagle

 

Beagles staan bekend als een van de beste honden voor kinderen. Dit hebben ze te danken aan hun volgzame aard, maar actieve levenstijl. De beagle heeft ook een levensduur van ongeveer 12 - 15 jaar. De langst levende beagle, Butch, overleed in 2003 met een verbazingwekkende leeftijd van 27 jaar oud!

 

 

 

 

8. De mopshond

 

Mopshondjes zijn zeer geliefd bij de mensen. Het is een oud Chinees hondenras dat hun populariteit in de loop der jaren heeft onderhouden. Ze worden ongeveer 12 - 15 jaar oud. Ze behouden hun persoonlijkheid heel hun leven lang.

 

 

 

 

7. De Lhasa apso

 

De Lhasa apso is een prachtig klein hondje met een grote levensduur van ook 12 - 15 jaar oud. Ze werden opgericht om te waken over de boeddhistische tempels in Tibet.

 

 

 

 

6. De maltezer

 

Nog een ander klein hondenras dat erg geliefd is bij de mensen, de maltezer. Het is een oud ras dat afkomstig is van het mediterrane eiland Malta. Dit wit hondje heeft een gemiddelde levensverwachting van ook

12 - 15 jaar oud.

 

 

 

 

5. De toypoedel

 

Deze kleine rakker lijkt misschien heel anders dan zijn grotere tegenhanger, maar is net zo slim en gemakkelijk te trainen als de poedel. De toypoedel is gewoon een kleinere versie van de gewone poedel, hoewel ze wel over het algemeen langer leven. Ze hebben een gemiddelde levensduur van 12 - 15 jaar oud. Er zijn er zelfs die al 20 jaar oud zijn geworden!

 

 

 

4. De teckel

 

Ook deze kleine en levendige hondjes hebben een levensduur van ongeveer 12 -15 jaar. Er was ooit wel een teckel, genaamd Chanel, dat 21 jaar oud is geworden!

 

 

 

 

3. De dwergkeeshond

 

Dit pluizige hondje krijgt de derde plaats in deze lijst. De dwerkeeshond is een erg liefdevol hondje dat ook erg geliefd is bij eigenaars. Hij heeft een gemiddelde levensduur van 12 - 16 jaar oud.

 

 

 

 

2. De Yorkshire terriër

 

Op de tweede plaats vinden we het 'yorkske'. Dit klein hondje is ook erg geliefd bij de bevolking. Maar dat is in principe geen wonder als je hoort wat hun levensverwachting is! Yorkskes kunnen wel 17 tot 20 jaar oud worden! Dat is oud voor zo'n klein hondje.

 

 

 

 

1. De chihuahua

 

Onze grote, of zeg maar kleine, nummer 1 is de chichuahua. Hij is het hondenras dat gemiddeld het langste leeft, misschien ook omdat hij het kleinste ras ter wereld is? Met een levensduur van wel 15 - 20 jaar, zal deze kleine vriend je een lange tijd met prachtige avonturen geven.

De oudste chihuahua tot nu toe is 20 jaar geworden.

 

 

Het record van de oudste hond ligt bij een Australische veedrijvershond, genaamd Bluey. Hij is 29 jaar oud geworden! De Australische veedrijvershond staat niet in onze lijst omdat de gemiddelde hond van dit ras een levensduur van 12 - 14 jaar heeft. Maar het was wel de moeite waard om hem eens te vernoemen.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes