De 10 grootste hondenrassen ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 grootste hondenrassen ter wereld

Grote honden kunnen veel plezier en vreugde in je huishouden brengen en ook de kinderen kunnen van deze grote speelkameraden gaan houden. Ondanks hun grootte zijn deze "zachte reuzen" over het algemeen loyaal, goed gehumeurd en goedmoedige honden. Als u overweegt om een grote hond in huis te nemen is regel één om veel plaats te hebben voor deze sloebers. U kan alvast al eens een kijkje nemen in deze lijst. Groot hondenplezier toegewenst!

 

10. De Kaukasische owcharka

 

Op nummer 10 staat de Kaukasische owcharka of ook wel de Kaukasische herder genoemd. Ze zijn vrij groot, maar niet erg zwaar. De schofthoogte van de reu is minstens 65 cm hoog en dat van een teefje minstens 62 cm. Ze kunnen echter tot ongeveer 70 cm hoog worden, schofthoogte. De kaukasische herder is een stevig ras, met een ietwat agressieve temperamenten. Hij weegt ongeveer 45 kilogram. Ze zijn een redelijk intelligent en gehoorzaam ras dat werd gefokt in het Caucasus gebergte om de mensen te weren tegen roofdieren.

 

 

 

9. De Newfoundlander

 

Op nummer 9 staat de Newfoundlander. Deze beer van een hond werd oorspronkelijk gefokt als werkhond voor de vissers van Newfoundland, Canada. Newfoundlanders zijn grote, betrouwbare honden die hun naam dus halen van het land waar ze zijn gefokt. Volwassen mannetjes meten ongeveer 71 cm schofthoogte en vrouwtjes ongeveer 68 cm. Ze kunnen tot 80 kilogram wegen. Newfoundlanders staan ​​bekend als zeer bedreven zwemmers om mensen in nood uit het water te redden. Dit komt doordat hun dikke jas van bont en zwemvliezen hen in staat maken om de ijskoude Atlantische Oceaan gemakkelijk te overwinnen.

 

 

 

 

8. De Mastino napoletano

 

Onze nummer 8 is voor de Mastino napoletano of ook Napolitaanse mastiffs genoemd. Deze honden met veel te veel vel zijn onbevreesde en zeer beschermende metgezellen. Mannetjes kunnen tot 75 cm groot worden en teefjes tot 70 cm, schofthoogte. Het zijn grote loebassen met heel veel vel rond hun snuit, hierdoor hebben ze een treurig uiterlijk. Dit komt doordat hun opperhuid over heel hun lichaam los hangt van de onderhuid. Napolitaanse Mastiffs hebben grote poten en kunnen tot 90 kilogram wegen.

 

 

 

 

7. De kuvasz

 

Nummertje 7 is voor de kuvasz. Dit ras is afkomstig uit Tibet, maar wordt vaak geassocieerd met Hongarije. De kuvasz is een zeer grote hond. Volwassen mannetjes kunnen groeien tot 76 centimeter schofthoogte en vrouwtjes tot 70 cm hoog. Hun gewicht kan tot 68 kilogram gaan. Ze zijn makkelijk te herkennen aan hun dikke witte vacht en grote omvang. Zij werden geassocieerd met Hongarije als gevolg van de koninklijke familie die dit ras uitsluitend als jacht-en waakhonden gebruikten.

 

 

 

 

6. De Leonberger

 

Op 6 misschien wel de hond met het meest interessante verhaal op deze lijst, de Leonberger. Hij is niet zo massaal als sommige van de andere rassen op deze lijst, maar is nog steeds indrukwekkend met 80 centimeter schofthoogte en een gewicht van 68 kilogram.

Het verhaal over deze hond is dat ze hoofdzakelijk werden gefokt voor het imiteren van de leeuw van de Duitse stad Leonberg. Als zodanig zijn zij uitstekende zoek-, reddings- of werkhonden, en zijn ook goed aangepast aan het leven met mensen. Hun meest opvallende kenmerk is het zwarte "masker", die hun snoet bedekt.

 

 

 

 

5. De Engelse mastiff

 

Op nummer 5 naast de Engelse Mastiff. Hij is niet alleen de vijfde grootste hond maar hij is ook de zwaarste hond. Hij houdt momenteel het record van de zwaarste hond ter wereld. Deze Engelse Mastiff, genaamd Hercule of Hercules, houdt het record met een gewicht van 127 kilogram. (zie foto)

In het algemeen echter zullen de meeste volwassen reu(tjes) van dit ras niet meer wegen dan 113 kilo en worden ze niet veel groter dan 80 cm en teefjes 69 cm, schofthoogte. Ze zijn over het algemeen volgzame en lieve huisdieren, maar vereisen veel ruimte om te bewegen vanwege hun grote omvang.

 

 

 

4. De Anatolische herder

 

Op nummer 4 één van de sterkste rassen op deze lijst, de Anatolische herder. Hij wordt vooral gebruikt om kuddes van geiten en schapen in de Anatolische bergen te beschermen tegen wolven, beren en jakhalzen. Anatolische herders zijn niet het grootste ras, maar zijn bekend om met hun kracht en vinvingrijkheid wolven uit te schakelen. De mannetjes kunnen tot ongeveer 81 centimeter en de vrouwtjes tot 79 cm, schofthoogte. Hij kan 68 kilogram wegen. Deze honden zijn echter niet goed aangepast aan het huiselijk leven, toch niet wanneer ze worden gebruikt om kuddes te beschremden tegen roofdieren.

 

 

 

 

3. De Ierse wolfshond

 

Op nummer 3 van deze lijst staat de Ierse wolfshond. Deze hond is dun en slungelig. Ze zijn gefokt om snel en intimiderend te zijn en om te helpen bij de jacht op wolven en beren. De volwassen mannetjes worden minimum 79 cm groot en de teefjes 69 cm, schofthoogte. Ze hebben een gewicht van ongeveer 54 kilo en zijn zeer lang. Wanneer ze op hun achterste poten gaan staan ​​kunnen ze 3 meter meten!

 

 

 

 

2. De sint-bernard

 

Op nummer 2 staat de bekende st.-bernard, hij is gemakkelijk herkenbaar. Dit is te wijten aan het feit dat hij internationaal respect en erkenning heeft opgedaan voor zijn waardevolle hulp bij vele reddingsoperaties. Hierdoor is hij ook bekend als de nationale hond in Zwitserland. Bij ons is natuurlijk Beethoven uit de films ook een bekende st.-bernardhond.

De st.-bernard is een van de grootste hondenrassen ter wereld.

De mannetjes kunnen tot 90 centimeter groot worden en de vrouwtjes ongeveer 80 cm. Ze hebben een gewicht van ongeveer 120 kilogram. Ze zijn bekend als zeer betrouwbaar en vooral sterk. Zelfs één van de sterkste honden van de wereld. Omwille van hun grote omvang moeten deze 'kloepers' wel goed worden opgeleid wanneer ze als huisdier willen gehouden worden.

 

 

 

 

1. De Duitse dog

 

Dan onze grote nummer 1 van deze lijst, de Duitse of Deense dog. Er is veel verwarring rond de naam van deze hond. Oorspronkelijk is 'Duitse dog' de juiste benaming, maar vele onder ons zeggen ook 'Deense dog'. Dit komt omdat het hondenras in het engels 'Great Dane' wordt genoemd en 'Dane' is engels voor 'Deen', vandaar de verwarring. De meest herkenbare Duitse dog van alle tijden is misschien toch wel de geanimeerde hond 'Scooby Doo'. Deze honden kunnen echt heel groot worden. De reu(tjes) meten minimum al 80 cm en kunnen zelfs tot 1 m groot worden! Ze hebben een gewicht van ongeveer 54 kilogram. Dit hondenras heeft ook de meest unieke vacht van alle honden. Enkele Duitse doggen hebben zelfs een bijna blauwe vacht.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes