Löwchen

Dierenweetjes.be

De löwchen - Alle hondenrassen

De löwchen of beter bekend als het leeuwhondje, behoort tot één van de duurste hondenrassen ter wereld. Ze zijn heel populair wegens hun schattig uiterlijk en goed karakter.

 

Kenmerken

De löwchen is te kenmerken aan zijn lange vacht. De vacht is terug te vinden in verschillende kleuren en pluizig zoals bij de Bichon Frisé. De Löwchen verliest zeer weinig haar en reageert zeer goed op onderzoeken naar hondenallergieën. Zo is het dus dat ze beschouwd worden als zijnde hypo-allergeen.

 

Het hoofd is te herkennen aan de brede schedel met levendige ronde ogen en korte snuit. De lichaamsbouw is vrij klein.

 

 

Karakter

Het leeuwhondje is van karakter een zeer vriendelijke en vrolijke hond. Ze zijn actief en zeer speels maar ook zeer intelligent. Hierdoor is de löwchen zeer geliefd als huisdier. Ze passen in elke gezinssituatie en komen heel goed overeen met kinderen. Wanneer we terug in de tijd kijken is de löwchen als eeuwen gebruikt als metgezelhond en houden ervan om menselijke aandacht te krijgen. Ze zijn zeer ongelukkig wanneer ze veel alleen gelaten worden, en voelen zich zeer snel eenzaam.

 

 

Prijs

De prijs voor een pup kan in grote mate verschillen. Dit heeft vooral te maken met de achtergrond van de stamboom en met de 'idealiteit' van het hondenras. Zo is het dat deze honden al terug te vinden zijn voor een kleine duizend euro, maar de prijs kan oplopen tot wel 10.000 euro voor een pup.

Extra weetjes over de löwchen

 

  • Men besteed vaak veel aandacht aan de vacht van dit hondje. De klassieke uitstraling van de Leeuwhondjes vereist dan ook elke vier tot zes weken een professionele verzorging.
  • Men snijdt de vacht van dit hondje zo bij zodat hij op een leeuw lijkt. Zo wordt bv. hun staart geschoren tot op de huid en een plukje haar wordt achtergelaten op het einde. De haren op de oren blijven lang. De vacht is lang en golvend als hij wordt getrimd.
  • We konden de löwchen of leeuwenhondje tot 2 keer toe in het Guinness Book of World Records terugvinden. Een keer als de duurste hond ter wereld en een keer als de zeldzaamste hond in de wereld.
  • De hondjes zijn onstaan in de 14e eeuw in Frankrijk.
  • De hondjes waren bijna uitgestorven tijdens de eerste helft van de 20e eeuw. Het is een Belgische vrouw, Madame Bennert, die het ras er weer bovenop heeft gekregen.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes