Egyptische faraohond

Dierenweetjes.be

De Egyptische faraohond - Alle hondenrassen

De Egyptische faraohond is één van de oudste hondenrassen die er tot vandaag bestaan. Daarbij is hij ook één van de duurste hondenrassen ter wereld. Het hondenras is de nationale hond van Malta.

 

Kenmerken

De Egyptische faraohond is een zeer elegante, atletische en gespierde hond. De Egyptische faraohond heeft een spitse snuit en toont alertheid uit. Hun ogen zijn amberkleurig en de nek van de hond is lang, mager en gespierd.

 

De vacht van deze honden kunnen we beschrijven als bruin- of kastanje-achtig van kleur. De vacht bestaat uit stijve haren waarbij de staarttip een stevige witte vlek heeft.

Het speciale aan deze honden is dat wanneer ze blozen, de oren en neus fel roze beginnen te kleuren.

 

 

Karakter

De faraohond is een jachthond maar binnenshuis kan hij goed opgeleid worden. Het karakter van dit hondenras kan beschreven worden als zijnde een zeer zacht en lief karakter, en ze zijn heel goed met kinderen. Echter het enige nadeel is dat ze over het algemeen bang zijn van vreemden.

 

De Faraohond is een zeer opgewonde en blije hond en houdt ervan om te spelen met het gezin. Ook hebben ze veel energie en er is geen beter manier om deze uit te laten door rondrennen of gaan wandelen.

 

 

Gezondheid

De gezondheid van dit hondenras is uiterst goed, maar helaas is dit enkel bij het originele ras zo. Ze worden vaak doorgekweekt en deze faraohonden hebben echter vaak problemen met ziektes zoals heupdysplasie en hartritmestoornissen. Ook is het belangrijk om te weten dat deze honden niet geschikt zijn voor een koud klimaat. Zoals bij vele windhonden, heeft de faraohond ook dunne oren die gevoelig zijn voor bevriezing.

 

De levensverwachting van de originele faraohond wordt geschat tussen de 12 en 14 jaar.

Extra weetjes over de Egyptische faraohond

 

  • Hij is één van de oudste hondenrassen. Bovendien is de faraohond vandaag de dag nog zo goed als dezelfde hond van meer dan 5000 jaar geleden.
  • Hij was vroegen de hond van de koningen/ farao's. Samen met hen joeg hij op gazellen. Vandaar ook zijn naam de farao hond.
  • Faraohonden kunnen het heel gemakkelijk koud krijgen. In landen met een koud klimaat kan je hem 's winters best binnen houden of hem een soort jas geven als je met hem naar buiten gaat.
  • Deze honden hebben op zijn minst 30 minuten beweging nodig per dag.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes