Thai ridgeback

Dierenweetjes.be

De Thai ridgeback - Alle hondenrassen

De Thai ridgeback is een heel oud hondenras dat ontstaan is in Thailand. Vroeger was het ras onbekend buiten Thailand, maar is nu terug te vinden over de hele wereld. Het hondenras behoort tot één van de duurste hondenrassen ter wereld.

 

Kenmerken

De Thai ridgeback is te kenmerken aan zijn zeer gespierde lichaamsbouw en zijn rechtopstaande oren. Hun lichaam is gestroomlijnd en ze zijn daardoor heel snel en kunnen heel snel reageren. Het voorhoofd van de Thai ridgeback heeft rimpels en bevat een enorme uitdrukking. Zoals vele Oosterse rassen is het ook bij de Thai ridgeback zo dat de kaken zo gebouwd zijn dat de tanden ineen grijpen wanneer ze hun tanden opeenklemmen. De tong van dit ras is zwart en de ogen zijn ovaalvormig. De kleur van de ogen is meestal bruin, maar kan ook in het blauw worden teruggevonden (zelden).

 

De vacht van de Thai ridgeback is te beschrijven als zijnde kort en vrij ruig. De oren van de Thai ridgeback gaan geleidelijk aan rechtop staan naargelang de pup van dit ras ouder wordt.

 

Omdat de Thai ridgeback niet beschikt over een ondervacht maar enkel over deze korte vacht, is het zo dat een grote groep van de mensen die allergisch zijn voor honden, niet reageren op de Thai ridgeback.

 

 

Karakter

De Thai ridgeback is een zeer intelligent hondenras. Het is een zeer energieke hond waarbij ze het grootste deel van de dag luieren maar wanneer ze in actie moeten schieten, ze een ongelooflijke uitbarsting kunnen geven.

 

Van nature is dit hondenras zeer beschermend ten opzichte van zijn territorium en kan het hondenras agressief uit de hoek komen. Om de agressie van deze honden te vermijden is het best dat ze een strenge eigenaar hebben die deze honden zeer kort houdt. Daarom wordt het niet aangeraden om als 'beginnende' hondengeleider dit hondenras te houden.

 

 

Gezondheid

De Thai ridgeback is een zeer sterk hondenras met weinig gezondheidsproblemen. Het enige probleem dat er terug te vinden is bij dit ras is een (kleine) vorm van heupdysplasie, ontstaan door het doorfokken van het ras.

Extra weetjes over de Thai ridgeback

 

  • Je kan de Thai ridgeback thuisbrengen onder de rasgroep "Spitsen en oertypes"
  • De Thai ridgeback is in zijn vaderland Thailand een heel oud ras. Hier komt hij vooral voor in het oosten. Men vind het ras al terug al in teksten en op afbeeldingen van meer dan 350 jaar oud voor.
  • De hond werd gefokt om de veewagens op de weg te volgen en deze te bewaken. Hiernaa moest hij ook het huis en de haard verdedigen.
  • Men vindt het ras terug in zijn originele staat/type. Dit hebben ze weten te behouden doordat het geisoleerd leefde en niet met andere rassen in aanraking kwam.
  • Buiten Thailand is het ras nog steeds tot op de dag van vandaag uiterst zeldzaam. Het kan als een kynologische rariteit worden beschouwd.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes