Shih tzu

Dierenweetjes.be

De shih tzu - Alle hondenrassen

De shih tzu is een hondenras dat zijn ontstaan vond in Tibet. Het ras staat vooral bekend om zijn ideale kenmerken als zijnde een goede gezelschapshond. Hij was en is nog steeds heel populair bij het Chinese hof.

 

Kenmerken

De shih tzu is te kenmerken aan het kleine lichaam en platte snoet. Hij heeft heel donkere ogen die diep in de oogkassen staan. De vacht van de shih tzu is lang en heel zacht. De kleuren van de shih tzu zijn heel erg uiteenlopend. Zo zijn er honden met witte, zwarte en bruine vachtkleuren, meestal onderling met elkaar gemengd.

 

 

Karakter

De shih tzu is over het algemeen een zeer lieve en tedere hond. Hij is heel erg levendig en heeft altijd een optimistische houding. Hij houdt van spelen en is heel erg liefhebbend gericht naar zijn baasje en naar kinderen. De shih tzu kan zeker tegen een stootje maar kan wel koppig zijn. Ook voor bejaarden is de shih tzu een uitstekende gezelschapshond als hij genoeg beweging krijgt.

 

 

Gezondheid

De shih tzu behoort tot de groep van gezonde hondenrassen. Af en toe zijn er wel gevallen van nierhypoplasie en gevoeligheid voor liesbreuken. Met andere woorden, op gebied van gezondheid hoeft men zich niet al te veel zorgen te maken bij de shih tzu.

Extra weetjes over de shih tzu

 

  • De Shih Tzu is gecreëerd voor het Chinese hot. Ze hebben hem ontwikkelt door de Lhassa Apso en de Tibetaanse Terrier te kruisen.
  • Shih tzu betekent in het Tibetaans is “Leeuwenhond”. De eerste puppy's leken dan ook op leeuwen met hun lange manen.
  • De shih tzu kan goed met kinderen om maar ook met katten.
  • De shih tzu is al een heel oud ras maar hij wint de laatste jaren aan populariteit.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes