Pitbull terriër

Dierenweetjes.be

De pitbull terriër - Alle hondenrassen

De Amerikaanse pitbull terriër is in feite niet echt een hondenras. Een pitbull wordt verwekt door het kruisen van andere hondenrassen op bepaalde kenmerken, zoals een brede kaak of atletische bouw. Toch kunnen we besluiten dat de pitbull terriër behoort tot één van de sterkste "hondenrassen" ter wereld. Hij is ook de beste waakhond dat je in huis kan halen.

 

Kenmerken

De pitbull terriër is te kenmerken aan zijn zeer krachtige lichaamsbouw, de vierkante kop, kortharige vacht en een spits toelopende staart. Deze honden hebben een korte vacht die terug te vinden in in verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn wel wit/bruin, zwart en bruin.

 

 

Karakter

De pitbull terriër wordt vaak beschouwd als een zeer agressief hondenras. Toch kan dit met de juiste training en opvoeding goed onderdrukt worden. Daarom is een goede socialisatie van de hond zeer belangrijk. De pitbull terriër is een zeer goede waakhond en wordt daarvoor ook vaak ingezet.

 

Ook bij kinderen lijken ze vaak heel agressief te reageren. Dit kan zeker verholpen worden door een goede socialisatie met kinderen. Hierdoor zullen ze over het algemeen verdraagzamer en geduldiger worden, wat zeer belangrijk is bij het omgaan met kinderen.

 

 

Gezondheid

De pitbull heeft over het algemeen een zeer goede gezondheid. Enkel wordt er gekamd met allergieën en huidproblemen. Dit is in de meeste gevallen goed behandelbaar. Daarbuiten zijn ze ook vrij gevoelig aan hartproblemen. In vergelijking met andere hondenrassen kunnen we toch wel zeggen dat bij de pitbull over het algemeen het minste ziektes worden gevonden.

Extra weetjes over de pitbull terriër

 

  • Bull en terriër rassen werden ontwikkeld en gefokt in de eerste helft van de 19e in Engeland. Ze werden gecreëerd voor de populaire toeschouwerssport "bull and bear baiting". Dit was een sport waarbij de honden in gevecht moesten gaan met stieren of beren.
  • Wanneer deze sporten illegaal werden in 1835, kwamen hondengevechten in de plaats. Hierdoor is agressiviteit in de honden ingefokt.
  • De honden hebben een grote behoefte om te kauwen.
  • pitbull-teriërs hebben een eigenaar nodig die hem een strenge, eerlijke en goede opleiding kan bieden met zachtnten consistente discipline.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes