Newfoundlander

Dierenweetjes.be

De Newfoundlander - Alle hondenrassen

De Newfoundlander is een Canadees hondenras dat vroeger gefokt werd als werkhond. De Newfoundlander is een hondenras dat behoort tot één van de sterkste en ook grootste hondenrassen ter wereld.

 

Kenmerken

De Newfoundlander is een grote hond die qua uiterlijk te herkennen is aan zijn dikke vacht die voorkomt in zwart, buin en wit-zwart. Omdat de vacht van het hondenras zo dik is is het ook zo dat deze wel wat verzorging vraagt.

 

Opmerkelijk aan het hondenras zijn de vliezen tussen de tenen van de hond. Daarbuiten is kwijlen ook zeer typerend aan het hondenras.

 

De reu kan ongeveer 71 cm groot worden (schofthoogte) en het teefje zo'n 68 cm. De Newfoundlander kan zo'n 80 kg wegen.

 

 

Karakter

De Newfoundlander is te kenmerken aan zijn zeer rustig karakter. Ze zijn zeer loyaal en zijn ideale werkhonden. De Newfoundlander staat bekend als 'de vriendelijke reus'. Ze zijn zeer lief en komen heel goed overeen met alle leden van het gezin, dus ook met kinderen. Over het algemeen komt het hondenras ook goed overeen met andere huisdieren, maar hiervoor is wel wat training nodig, zeker als ze niet met andere huisdieren gesocialisseerd worden al vanaf ze een puppy zijn.

 

 

Gezondheid

De gezondheid van het hondenras is over het algemeen vrij goed, maar net zoals de meeste grote honden hebben ze sneller last van heupdysplasie en elleboogdysplasie. Daarbuiten treedt er bij een groot hondenras ook vaker maagtorsie op. Hierbij wordt er veel druk op de maag uitgeoefend wegens het grote postuur van de hond.

Extra weetjes over de Newfoundlander

 

  • De Newfoundlander noemt men ook wel eens de "Sint Bernard van het water" Dit komt omdat men aanneemt dat dit ras is ontwikkeld uit de grote honden die Europese vissers naar het eiland Newfoundland brachten omstreeks 1732. Ze kruisten deze met de Labrador, die ook een uitstekende zwemmer is.
  • De Newfoundlander heeft een dubbele waterafstotende vacht. De bovenvacht is vlak, dicht, grof en vet. De ondervacht is dicht.
  • De Newfoundlander wordt ook wel kortweg Newf of Newfie genoemd.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes