Greyhound

Dierenweetjes.be

De greyhound - Alle hondenrassen

De greyhound zijn land van oorsprong is Engeland. Hij wordt ook wel eens de Engelse greyhound genoemd. Hij behoort tot de familie van de windhonden en is het snelste hondenras ter wereld met een gemiddelde snelheid van 72 km per uur.

Kenmerken

 

Greyhounds zijn grote honden met een zeer korte vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Er zijn ongeveer dertig erkende kleuren en vachtpatronen. Deze variëren tussen wit, gestroomd, bruin, zwart, rood en blauw-grijs. Deze kleuren kunnen uniek ofwel gecombineerd voor komen. Deze honden (zoals alle andere honden uit de windhondfamilie) staan bekend voor hun uniek gevormd lichaam. Ze hebben een slank, maar erg gespierd, lichaam met een erg diepe borstkas. Ze hebben lange poten en een spitse, lange kop. Hun staart is ook erg smal en lang. Het puntje krult meestal naar boven toe.

 

Mannetjes zijn meestal 71 - 76 cm groot en de vrouwtjes ongeveer 68 - 71 cm schofthoogte. De reuen wegen ongeveer 27 - 40 kg en de teefjes hun gewicht varieert tussen 27 en 34 kg.

 

 

Karakter

De greyhound is een erg rustige hond dat loyaal, vriendelijk en zacht is van karakter. Het is een erg liefdevolle hond dat kan genieten van het gezelschap van hun baasjes en andere (grote) honden. Greyhounds hebben het natuurlijke jachtinstinct om achter iets te lopen dat van hen wegloopt, zoals bijvoorbeeld katten of kleine honden. Ze kunnen wel leven met andere dieren in huis, maar dan moeten ze hier al eens kennis mee gemaakt hebben wanneer ze zelf nog klein zijn. Met kinderen kunnen deze honden redelijk goed opschieten, zolang de kinderen wordt geleerd om zacht en gepast om te gaan met de hond.

 

Greyhounds zijn gevoelige honden waarbij dan ook zachte commando's het beste werken als trainingsmethode. Ze kunnen wel blaffen, maar doen dit zelden. Dit hondenras is ook erg snel, ze zijn gekweekt om te racen. Ze zijn gebouwd voor snelheid en hebben een groot uithoudingsvermogen. Ze kunnen lange afstanden afleggen in korte tijd.

 

 

Gezondheid

Greyhounds zijn meestal gezond en een langlevend ras. Een erfelijke ziekte is zeldzaam bij deze honden. De gezondheidsproblemen dat veel voor komen bij greyhounds zijn achalasie (aandoening aan de slokdarm), maagtorsie (gevolg van de diepe borstkas) en osteosarcoom (kwaadaardige bottumor). Door hun magere lichaamsbouw zijn deze honden niet geschikt om op harde ondergronden te liggen. Ze zijn ook gevoelig voor pijnlijke huidzweren.

 

De gemiddelde levensduur van de greyhound is 9 tot 11 jaar.

Extra weetjes over de greyhound

 

  • In de 11e mochten de "gewone mensen" in Engeland geen greyhound bezitten.
  • De mythische Griekse godin Diana wordt vaak afgebeeld met een greyhound aan haar zijde.
  • Windhonden zijn één van de oudste rassen en de enige die in de Bijbel is genoemd.
  • Greyhounds kunnen wel zitten, maar je gaat hen dit niet vaak zien doen. Omdat dit door hun spieren ongemakkelijk en onnatuurlijk is.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes