Engelse bulldog

Dierenweetjes.be

De Engelse bulldog - Alle hondenrassen

De Engelse bulldog zijn oorsprong kan je al afleiden uit zijn naam, namelijk het Verenigd Koninkrijk. Hij wordt meestal gewoon de bulldog genoemd, ook wel stierhond. De bulldog is ook een van de populairste hondenrassen als huisdier.

 

Kenmerken

De Engelse bulldog kan je herkennen aan zijn brede kop, gerimpelde wangen, dikke plooien in de huid, hangende lippen, een terugliggende neus, sterke voorpoten en iets langere achterpoten, klein gespierd lichaam en een erg gladde vacht.

 

De reu heeft een schofthoogte van 31 tot 40 cm en weegt ongeveer 24 tot 25 kg. Het teefje is ongeveer even groot maar weegt iets minder, zo'n 22 tot 23 kg. De bulldog zijn vacht is kortharig en komt voor in verschillende kleuren. Je hebt beige, roodbruin, wit met een donkere snuit en ogen en wit gevlekt. Sommige hebben ook een zwart masker.

 

De bulldog is een van de weinige rassen waarvan de staart van nature kort en recht of geschroefd is. Hij wordt dus niet gecoupeerd zoals bij sommige andere rassen.

 

 

Karakter

De bulldog heeft de reputatie een agressieve hond te zijn, maar hij is juist heel gemoedelijk en heel vriendelijk. Hij kan goed opschieten met zijn baasjes, inclusief kinderen, en ook met andere hondenrassen. De bulldog is echter wel koppig en beschermend. Hij heeft ook een volgzaam, vriendelijk, eigenzinnig en sociaal karakter.

 

 

Gezondheid

De Engelse bulldog hebben vaak last van ademhalingsproblemen, dit komt door hun terugliggende neus die de luchtstroom moeilijk maakt. Nog een vaak voorkomend probleem bij dit ras zijn gewrichtsproblemen aan de heupen en kniën. Daarnaast verlopen het paren en het werpen van pups nogal een moeilijk en zelfs problematisch.

Extra weetjes over de Engelse bulldog

 

  • Het komt veel voor dat een Engelse bulldog niet kan zwemmen.
  • De Engelse bulldog werd oorspronkelijk gefokt voor "bullbaiting". Dit was een sport waarbij de honden in gevecht moesten gaan met stieren.
  • De Engelse buldog kan niet zo goed tegen hitte. Je houdt hem dus best uit de vlakke zon.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes