Duitse dog

Dierenweetjes.be

De Duitse dog - Alle hondenrassen

De Duitse dog of Deense dog staat bekend om zijn gigantische omvang. Ze hebben een enorm lichaam en worden ontzettend groot, vooral in hoogte. Met zijn gigantisch lichaam is de Duitse dog het grootste hondenras ter wereld.

 

Kenmerken

De Duitse dog heeft een elegant maar ook krachtig uiterlijk. Hij heeft een zeer gespierd lichaam en een enorme omvang. Het huidig record op de hoogst Duitse dog is momenteel 112 cm, dus hoger dan 1 meter!

 

De vacht van de Duitse dog is te herkennen aan zijn korte haren die men kan terugvinden in zes 'officiële' kleuren. De vachtkleuren kunnen zijn: Zwart, blauw, lichtbruin, goudkleurig met een zwarte schijn, wit met zwart en grijs.

 

 

Karakter

Ondanks hun kolossale en angstaanjagende uiterlijk zijn ze over het algemeen zeer leefdevol van karakter. Duitse doggen zijn meestal goed in omvang met andere honden of andere huisdieren in het gezin. Ze vertonen zelden agressie ten opzichte van een gezinslid. Toch is, in geval van kinderen, de opvoeding zeer belangrijk bij dit hondenras. Het beste is dat ze al van in het begin worden opgevoed met hen.

 

Echter kan de Duitse dog wel heel agressief reageren wanneer ze bang zijn, maar dat is bij alle hondenrassen hetzelfde.

 

Duitse doggen zijn ideaal voor gezinnen en kunnen omschreven worden als zijnde 's werelds grootste 'schoothondje'.

 

 

Gezondheid

Zoals bij de meeste grote hondenrassen is het ook bij de Duitse dog zo dat hij een trage stofwisseling heeft. Dat resulteert in minder energie en minder voedselconsumptie (ten opzichte van zijn lichaamsgewicht). Bij de de kortharige dog komt het stuk slaan van de staart vaak voor. De dog heeft zoals ze dit heten "stokhaar", dit is kort en stijf haar, hierdoor kan zijn vacht dus geen bescherming bieden tegen dit stukslaan. Duitse doggen hebben daarbuiten een aantal gezondheidsproblemen die gemeenschappelijk zijn voor grote rassen. De meest voorkomende aandoeningen zijn Maagdilatatie en heupdysplasie. Daarbuiten worden er ook vaak aangeboren hart- en vaatziekten ontdekt bij het hondenras. De Duitse dog wordt net als andere grote hondenrassen niet erg oud, tien jaar is al een hele leeftijd voor dit ras.

Extra weetjes over de Duitse dog

 

  • De Duitse staatsman Prins Otto von Bismarck, Duke of Lauenburg (1815-98), bijgenaamd “The Iron Chancellor” had een grote voorliefde voor deze honden. Deze voorliefde werd dan ook een belangrijke impuls voor het fokken van de Duitse doggen.
  • De Duitse dog genaamd Gibson werd in 2004 volgens het Guinnes Book of Records in augustus 2004 uitgeroepen tot grootste hond ter de wereld. Deze reu uit Californië (VS) had maar liefst schofthoogte van 107 cm!
  • De Duitse dog heeft een draagtijd van ongeveer 9 weken. Meestal bevat een nest 6 tot 8 pups, maar soms ook wel 10 of meer.
  • Het duurt tot wel 24 maanden voordat deze Duitse dog volledig volgroeid is.
  • De bekende Scooby-Doo van de tekenfilmpjes is een fictieve Duitse dog.
  • Ook de geweldige hond die Marmaduke speelt in de film is een Duitse dog.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes