Chinese naakthond

Dierenweetjes.be

De Chinese naakthond - Alle hondenrassen

De Chinese naakthond (of officieel de Chinese gekuifde naakthond) is een hondenras dat bekend staat als zijnde een gezelschapshond. Zoals de naam al vertelt, zijn ze afkomstig uit China. Het ontstaan van het hondenras dateert al van voor de 13de eeuw. De Chinese naakthond is een hondenras dat behoort tot de groep van hypo-allergene hondenrassen.

 

Kenmerken

De Chinese naakthond heeft een erg opmerkelijke beharing op de kop, op het einde van de staart en op de voeten. De haren zijn heel erg dun en zacht.

De kleur van de vacht komt meestal voor in het wit en het zwart, maar deze kunnen ook verschillen of allebei voorkomen op dezelfde hond. De huid van de Chinese naakthond is zwartkleurig met enkele roze tinten aan de poten, in de nek en op de buik.

 

 

Karakter

Het karakter van de Chinese naakthond is te beschrijven als een heel erg aanhankelijk karakter ten opzichte van zijn baasje. Ze zijn vrij waakzaam en passen zich makkelijk aan de situatie aan. toch zijn ze wel wat terughoudend ten opzichte van vreemden en in sommige gevallen is het zo dat ze zo aanhankelijk zijn aan hun baasje dat ze iedereen rondom proberen weg te jagen. Dit gaat zover dat ze andere leden van het gezin aanvallen als ze zich bedreigd voelen. Dit is makkelijk te verleren met de juiste opvoeding. Daarbuiten zijn ze heel erg leergierige en vrolijke honden.

 

 

Gezondheid

Een rare ziekte die voorkomt bij de Chinese naakthond is de zogenaamde 'Haning Tongue'. Dit wil zeggen dat de honden niet meer in staat zijn om hun tong in hun mond te houden en laten hem dan ook aan de zijkant uit hun mond hangen. Fokkers verklaren dat dit te wijten is aan tandproblemen, deskundigen denken dat dit een neuraal probleem is.

Extra weetjes over de Chinese naakthond

 

  • De oude Azteken gebruikten deze honden als beddenwarmers. Ze aten de Chinese Naakthonden ook soms op.
  • Om eventuele angstigheid te verkomen is het goed om de hondjes van kleins af aan te socialiseren met en bloot te stellen aan luide geluiden.
  • De honden zijn makkelijk te onderhouden, proper en hebben geen hondengeur.
  • De Chinese naakthond is geen blaffer.
  • De honden zijn goede klimmers en houden ervan om gaten te graven.
  • De Chinese naakthond moet wel vaak in bad. Het is aangeraden om de huid in te smeren met een beetje olie of creme.
  • De hond krijgt geen vlooien of teken.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes