Canadese Eskimohond

Dierenweetjes.be

De Canadese eskimohond - Alle hondenrassen

De Canadese Eskimohond is één van de oudste resterende hondenrassen van de inheemse binnenlandse groep van hondenrassen in Amerika. Hij behoort tot één van de duurste hondenrassen ter wereld en is vandaag de dag bekend over de hele wereld.

 

Kenmerken

De Canadese Eskimohond is een grote hond waarvan het lichaam heel erg gespierd is. Het is een echte atleet met heel veel energie. De Canadese Eskimohond heeft veel gelijkenissen met die van een wolf, vooral met die van de Amerikaanse wolf. De vacht van de Canadese Eskimohond is dik met een zachte ondervacht. De manen in de nek van dit hondenras zijn indrukwekkend groot en de mannetjes hebben grotere manen dan de vrouwtjes.

 

De Canadese Eskimohond heeft verschillende kleurpatronen, maar de meest voorkomende zijn zwart en wit, waarvan het gezicht een zwart maskerachtige tekening heeft.

 

 

Karakter

De Canadese Eskimohond is een hondenras dat in de vroegere jaren gebruikt werd als werkhond. Men zette deze honden voor een kar om ze verder te trekken. Nu kunnen we nog steeds merken dat deze honden nog steeds dat karakter bevatten waardoor ze zeer energierijk, moeidg en taai zijn. Ze geven niet snel op en zijn bovendien zeer intelligente wezens.

 

Als huisdier zijn deze honden zeer aanhankelijk. Ze houden ervan om buiten te spelen en dat liefst met goed gezelschap, en dat bestaat uit het gezin en de andere huisdieren in het gezin. Ook komen ze zeer goed overeen met kinderen.

 

 

Gezondheid

De Canadese Eskimohond is een doorwintert hondenras. Ze zijn heel erg sterk en kunnen zeker tegen een stootje. Echter is het wel zo dat dit hondenras vaak de neiging heeft om snel dik te worden. Dit komt meestal omdat ze niet voldoende beweging hebben.

 

Iedereen die zich een pup van dit hondenras aanschaft moet er ook rekening mee houden dat er bij dit hondenras enkele genetische problemen zijn vastgesteld. Dit gaat vooral over: Progressieve Retina Atrofie, heupdysplasie en allergieën. Daarbij komt ook nog eens dat ze vaak tandproblemen hebben.

Extra weetjes over de Canadese eskimohond

 

  • De Eskimohond zijn oorsprong vinden we terug in Groenland.
  • De Canadese Eskimohond staat ook wel bekend als Husky, Exquimaux of Canadian Eskimo Dog.
  • Hij wordt door velen beschouwd als de beste sledehond van alle Poolrassen.
  • Bij de Canadezen en de Inuïten (plaatselijke bevolking) staat het ras beter bekend als Kingmik.
  • Door de komst van onder andere de sneeuwscooter, wordt de toekomst van de sledehonden bedreigd. Niet enkel in Alaska hebben de honden het moeilijk, ook in Canada gaat het niet zo goed met de sledehonden. De honden worden nauwelijks nog gebruikt en soms zelfs verwaarloosd en niet goed meer verzorgd. De Nederlandse organisatie Arctic Life probeert in samenwerking met lokale mensen de sledehondencultuur weer nieuw leven in te blazen.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes