Bichon frisé

Dierenweetjes.be

De bichon frisé - Alle hondenrassen

Het lijkt wel of er oneindig veel hondenrassen bestaan. Sommige mensen willen graag een grote hond, anderen een schattige en anderen dan weer een kleine. De keuze uit hondenrassen is enorm, voor ieder wat wils. Toch is er één ras waar velen nog niet van gehoord hebben, en dat is de bichon frisé.

 

Kenmerken

Lief, schattig, speels, ze zijn alles wat een perfecte hond maar kan zijn. We hebben het natuurlijk over de 'bichon frisé', een Belgisch hondenras dat lijkt op de maltezer. Het is een vrij klein hondje dat maximaal 30 centimeter hoog zal worden. Ze zouden ontstaan zijn in het Romeinse tijdperk en waren zeer geliefd tot in het begin van de Eerste Wereldoorlog.

 

 

Karakter

Zoals al gezegd staan ze vooral bekend om hun zachte karakter, en dat merk je al vanaf ze klein zijn. Ze zijn heel aanhankelijk en doen echter geen vlieg kwaad. Ze houden ongelooflijk veel van aandacht en dat vooral van kinderen. Vele hondenrassen hebben de neiging om hun territorium te verdedigen. Dat is iets wat je niet snel zal merken bij dit ras. Wanneer je verhuisd, voelen ze zich meteen terug thuis. Wanneer er dan nog eens een andere hond bijkomt in het gezin, wordt deze direct welkom geheten door de bichon frisé. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar over het algemeen is het wel degelijk zo dat ze heel sociaal zijn.

 

 

Gezondheid

Het enige nadeel van dit hondenras is de verzorging. Zoals bij elk langharig hondenras zal je merken dat er snel heel wat klitten ontstaan in het haar van de bichon, ook dat ze heel snel vuil zijn. Daarom is het belangrijk dat ze regelmatig gewassen en gekamd worden.

Extra weetjes over de bichon frisé

 

  • Bichon frisé betekent 'krulharig schoothondje'.
  • Vroeger werd hij verkocht door zeelieden in havensteden over de hele wereld. Het ras was heel erg geliefd bij de Italiaanse adel in de 12e eeuw maar ook bij Hendrik III.
  • De bichon frisé werd dan ook in Frankrijk de lieveling van de rijken, maar na de Franse Revolutie, toen de leefstijl veranderde, werd de bichon een circushond en moest hij kunstjes doen.
  • Hij stamt gedeeltelijk af van Mediterrane bichonnetjes.
  • De bichon frisé heeft niet zo veel beweging nodig.
  • De opvoeding van dit hondje verloopt over het algemeen zonder problemen. De bichon frisé is namelijk een makkelijk en intelligent hondje dat graag leert en vriendelijk van aard is.
  • Hij past dus goed binnen een gezin en wordt graag betrokken.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes