Bedlington terriër

Dierenweetjes.be

De bedlington terriër - Alle hondenrassen

De bedlington terriër is een hondenras dat behoort tot de hypoallergene hondenrassen. De oorsprong van het ras dateert al van in de 18de eeuw. Hij werd in die tijd gebruikt voor de jacht op ratten en als werkkracht in de bergbouw.

 

Kenmerken

De vacht van het hondenras is te kenmerken aan zijn blauwe tot grijze, of zandachtige kleur. De vacht is licht gekruld en vrij stijf. Wanneer we naar het hoofd kijken, zien we dat de snuit van de bedlington terriër vrij lang is en ook dat de oren hangen. De staart van het hondenras is vrijwel heel mager en wijst meestal naar beneden.

 

 

Karakter

De bedlington terriër is over het algemeen een moedige en gehoorzame hond. Hij komt heel goed overeen met kinderen, maar kan wel heel agressief uit de hoek komen als hij wordt uitgedaagd. Bij het houden van andere huisdieren is het belangrijk om de bedlington terriër al op zeer jonge tijd te laten kennismaken en te laten wennen aan hen. Als je hen vroeg socialiseert kunnen ze in het algemeen goed opschieten met andere honden. Het is alleen niet aangeraden om de bedlington samen met een dominante hond te houden. Deze dagen hem meestal uit en dan kan de bedlington terriër een echte vechter zijn.

 

 

Gezondheid

De gezondheid van de bedlington terriër is vrijwel in de meeste gevallen positief. Toch is de bedlington terriër gevoelig aan oogaandoeningen en kopertoxicose. Kopertoxicose is, zoals de naam het al beschrijft, een vergiftiging als gevolg van een te grote hoeveelheid koper in het bloed. Dit is meestal de oorzaak van de lever die het overtollige koper in het bloed niet goed afscheidt. Ondertussen is het wel zo dat, door het zorgvuldig kweken van het hondenras, kopertoxicose niet veel meer voorkomt.

Extra weetjes over de bedlington terriër

 

  • Vroeger werd de hond gebruikt als ongedierte verdelger. Vandaag de dag is hij een huishond.
  • De bedlington terriër vraagt om een consequente maar zachte opvoeding.
  • De warrelige, wollige beharing van deze hond mag niet geplukt worden, hij moet namelijk geknipt worden.
  • De vacht van de bedlington terriër verhaart niet.
↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes