De 5 giftigste dieren ter wereld

Dierenweetjes.be

De 5 giftigste dieren ter wereld

Vele dieren hebben verschillende kenmerken. Zo zijn er dus ook dieren die heel erg giftig zijn. Met de onderstaande dieren wil je waarschijnlijk liever niet in contact komen. Het zijn namelijk de 5 meest giftige dieren op onze planeet.

 

5. De gouden pijlgifkikker

 

Ze zijn te vinden in Zuid-Amerika. Ze zijn er enkel te vinden in Columbia.

Ze leven vooral op de bosbodem in de buurt van beken en plassen water. De gouden pijlgifkikker is te herkennen aan de helder gele kleur die ze hebben. Deze kikker is heel erg klein, maar wel heel erg giftig. Het is zo dat de huid van deze kikker genoeg gif bevat om 10 mensen te doden, nog maar te zwijgen van het aantal gif dat zich bevindt in het lijf van dit diertje. Helaas is er geen antigif tegen het gif dat deze kikkers gebruiken, en zal je door contact sterven aan het gif.

Het gif wordt door indianen gebruikt om de punt van hun pijlen te vergiftigen. Dit is dus heel handig voor het jagen op prooien of voor gebruik als verdediging.

 

 

 

 

4. De blauwring-octopus

 

De blauwring-octopus staat op nummer 4. Deze bevindt zich meestal in ondiepe waters op de bodem. Wanneer je dichtbij dit diertje komt, zullen de ringen op zijn lijf helder oplichten. Wanneer je een beet krijgt van dit wezen heb je niet zoveel geluk. Het dodelijke dosis gif dat je dan in je lichaam krijgt zorgt ervoor dat je helemaal verlamd zal geraken. Hierdoor zal je dus ook niet kunnen ademen. Tegen het gif is geen remedie, dus iemand die gebeten wordt door deze octopus kan enkel gered worden door kunstmatige beademing zolang het gif in werking is.

 

 

 

 

3. De doodsteker

 

De doodsteker is een schorpioensoort die te vinden is in de Sahara. Ondanks dit wezen maar zo groot is als de helft van je voet, is het toch erg gevaarlijk. De doodsteker is zeer agressief en nerveus tegen indringers. Wanneer je dichtbij komt, bestaat er een grote kans dat je van deze schorpioen een steek zal krijgen. Het gif dat zich dan in je lichaam verspreid zorgt ervoor dat je helemaal verlamt zal worden. Dit is dus zeer gevaarlijk, want hierdoor kunnen de organen dus ook verlamt worden.

Een volwassen en heel gezond persoon zal meestal niet aan het gif sterven, maar kinderen of zieke mensen maken erg veel kans om te sterven aan het gif.

 

 

 

 

2. De Braziliaanse zwerfspin

 

Zoals de naam ons al vertelt komt deze spin uit Brazilië. Ze staan bekend als zijnde heel agressief te zijn. De beet is bijzonder pijnlijk omdat deze serotonine in het bloed verspreidt. Deze stof is de stof die in de hersenen ontwikkeld wordt en die onze stemming, eetlust en nog enkele factoren mee bepaald. Deze stof hoort niet in het bloed waardoor het lichaam hierop zal reageren, met veel pijn tot gevolg.

Meer informatie over de Braziliaanse zwerfspin leest u hier.

 

 

 

 

1. De dooskwal

 

De dooskwal is het meest giftigste wezen op de hele planeet. Ze zijn te vinden in de zee lang Australië. De dodelijkste is de “chironex fleckeri”, een dooskwal die het gif chironex bevat. Dit gif is heel erg dodelijk. Het is zo dat wanneer je geïnjecteerd wordt met dit gif dat je nog ongeveer 4 minuten te leven hebt. Het gif tast het zenuwstelsel en de spieren aan en zal het hele lichaam laten

stoppen met functioneren.

Er bestaat een antigif tegen chironex, maar zoals ik al zei, dan heb je 4 minuten om dit in te spuiten.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes