Hypoallergene honden

Dierenweetjes.be

Hypoallergene hondenrassen

Zie je doodgraag honden en wil je er een, maar heb je problemen omdat je allergisch bent aan honden? Dan is het best dat je een hypoallergeen hondenras verkiest. Sommige hondenrassen zijn niet zo'n grote trigger van allergieën, maar welke niet dan?

 

Hypoallergene hondenrassen

De hypoallergene hond is een bepaalde soort binnen de hondenrassen die bekend staat als zijnde dat men niet zo (snel) allergisch reageert op het ras. Toch moet men wel weten dat de 'echte' hypoallergene hond niet bestaat, maar dat er enkel een groot verschil is binnen de hondenrassen.

 

Hondenrassen met weinig haarverlies blijken veel beter te scoren bij mensen met een allergie. Daarbuiten wordt ook aangeraden om de hond regelmatig te wassen, mits dit ook zou helpen tegen allergieën.

 

Mensen met een grote vorm van een hondenallergie zijn waarschijnlijk niet geholpen met deze middeltjes. Toch blijkt dat volgende hondenrassen het heel goed doen bij allergische personen:

 

Zoals al verteld bestaat een echte hypoallergene hond niet. Meestal is het zo bij mensen die allergisch reageren op honden, dit meestal niet het geval is bij elk ras. Daarom zullen bovenstaande rassen meer kans maken om hypoallergeen te zijn bij mensen met een allergie.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes