De 5 schattigste exotische dieren

Dierenweetjes.be

De 5 schattigste exotische dieren ter wereld

Ben je op zoek naar een exotisch huisdier dat echt schattig is en waarvan je vrienden en familie zullen opkijken? Dan vind je deze zeker hier. Al ben ik tegen het houden van exotische dieren als huisdier, toch is het legaal en kan iedereen zich dus een leuk diertje aanschaffen. Hier zie je even de 5 schattigste exotische huisdiertjes die je kan verkrijgen.

 

5. De chimpansee

 

Al is het heel moeilijk om deze dieren als huisdier te houden, toch is het legaal. Ze zijn heel erg intelligent en zeer vergelijkbaar met de mens. Dit maakt het dus dat je ze heel makkelijk trucjes kan aanleren en toch heel wat liefde van kan krijgen. Het enige wat heel belangrijk is om te weten is dat ze nog steeds wilde dieren zijn en toch enigszins gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Hou er ook rekening mee dat ze gemiddeld vijf keer zo sterk zijn als een mens.

 

 

 

4. Het doodshoofdaapje

 

Het doodshoofdaapje is genoteerd als een van de bedreigde soorten als zijnde van 'minste belang'. In de wilde natuur hebben deze aapjes een heleboel natuurlijke vijanden. Om zich af te weren van deze vijanden verplaatsen ze zich soms wel met tot 500 aapjes. Doodshoofdaapjes zijn heel aanhankelijk, intelligent en sociaal, wat ze dus zo populair maakt als huisdier. Doodshoofdaapjes zijn makkelijk te trainen, maar ze hebben wel de neiging om hun territorium af te bakenen door middel van het wrijven met hun staart en huid in hun urine.

 

 

 

 

3. De sugar glider

 

Als inboorlingen van Australië is het niet verwonderlijk dat sugar gliders buideldieren zijn. Ondanks dat ze zeer klein zijn zijn ze toch heel sociaal en houden ze van interactie met mensen. De sugar glider is een nachtdier en willen meestal de aandacht van hun eigenaar krijgen als het nacht is. De voeding voor deze diertjes is zeer belangrijk. Deze voeding bestaat uit veel eiwitten en een gezonde dosis aan insecten.

 

 

 

 

2. De kinkajou

 

De kinkajou komt van nature uit het regenwoud en staan geseind als zijnde een lager risico in de rode lijst van bedreigde soorten. Deze schattige wezentjes zijn van nature heel erg vriendelijk en aanhankelijk, wat ze heel erg populair maakt voor de exotische huisdierliefhebber. Hou wel rekening dat deze schattige wezentjes scherpe tanden hebben die ontworpen zijn om te voldoen aan hun eetgewoontes. De kinkajou eet vooral eieren, bananen, ontbijtgranen en zelfs marshmallows. De kinkajou is een nachtdier, en kunnen daarom 's nachts veel lawaai maken.

 

 

 

 

1. De slow loris

 

Op nummer 1 staat de slow loris of plompe lori. Ze zijn afkomstig uit Zuid- en Zuidoost-Azië. Ze zijn heel erg schattig en maken daarom een heel goede indruk bij de mensen. Al zijn ze legaal te verkrijgen en is het diertje heel schattig, toch is het niet aangeraden om ze in huis te halen. Het diertje heeft namelijk een giftige beet die ontstaat door het likken van een klier onder hun arm. Klik hier voor meer info over de slow loris.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes