De 5 grootste dieren ter wereld

Dierenweetjes.be

De 5 grootste dieren ter wereld

In onze wereld hebben we grote dieren en kleine dieren, gele tot groene dieren, dieren die in het water leven, in de lucht en in het water leven, en zoveel meer. Maar, welke zijn nu de grootste? Hier zie je de 5 grootste dieren over de hele wereld.

 

5. De poolbeer

 

Op 5 staat de poolbeer. Waarschijnlijk zijn er veel mensen die niet aan deze witte reus denken als we het hebben over de grootste dieren in de wereld, maar toch is het zo. Deze dieren kunnen 15 tot 18 jaar oud worden en leven in het noorden. Helaas zijn ze met uitsterven bedreigt. Dit komt omdat de klimaatverandering ervoor zorgt dat de poolkappen smelten waardoor ze hun levenswijze niet meer kunnen uitvoeren zoals het hoort. De poolbeer heeft geen natuurlijke vijand, behalve mensen die erop jagen en af en toe andere ijsberen.

 

 

 

4. Het nijlpaard

 

Op nummer 4 staat het nijlpaard. Deze dieren leven voor 90% onder water. Ze kunnen tot wel 3,5 ton wegen, althans dat is wanneer ze dan volgroeit zijn. Een nijlpaard kan tot 50 jaar worden, en dat is toch wel veel voor een dier. Al ziet het er niet zo uit, toch zijn deze beesten heel agressief. Hun normale voeding bestaat uit gras, maar als ze de kans krijgen om vlees te eten, zullen ze hier snel voor kiezen. Wanneer een nijlpaard geeuwt, is dit niet omdat hij moe is! Velen weten dit niet, maar dit is een heel slecht teken. Dit wil namelijk zeggen dat ze gaan aanvallen, of beginnen vechten.

 

 

 

 

3. De neushoorn

 

Vervolgens hebben we de neushoorn. Ze leven in rijke graslanden en savannes. Er bestaan twee soorten neushoorns, de witte neushoorn en de zwarte neushoorn. De witte neushoorn is iets groter dan de zwarte, met een gewicht van 2 ton. De maximale grootte van een neushoorn is 4,2 meter, gemeten van kop tot staart.

 

 

 

 

2. De Afrikaanse olifant

 

Op de 2de plaats staat de Afrikaanse olifant. Velen denken dat dit het grootste dier ter wereld is, maar toch is dit niet zo. Deze olifanten leven natuurlijk in Afrika, maar voornamelijk in de woestijnen tot aan het zuidpunt van Afrika. Het enige roofdier van de olifant is de mens, maar de kleintjes van deze gigantische beesten worden vaak ook gevangen door hyena’s, leeuwen, luipaarden en krokodillen. De mannetjesolifant, namelijk de stier, loop zelden mee in de kudde maar patrouilleert rondom de kudde om het gebied te controleren of ze al dan niet worden aangevallen. Het zijn magnifieke beesten, helaas zijn er veel mensen die erop jagen voor het ivoor.

 

 

 

 

1. De blauwe vinvis

 

Op nummer 1 staat de grootste joekel van de hele wereld, namelijk de blauwe vinvis. Normaal gesproken zijn er in de vinvissoorten meer dan vijf die groter zijn dan al de hierboven vermelde dieren, maar ik heb besloten om ze te groeperen onder de nummer 1. Blauwe vinvissen leven vooral in de Stille Oceaan, maar toch kan je ze over de hele wereld vinden. Ze kunnen tot 33 meter groot zijn en een gewicht hebben van 170 ton. Om een idee te hebben over de grootte, de tong van deze joekel is ongeveer zo groot als een olifant.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes