De 10 langzaamste dieren ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 langzaamste dieren ter wereld

Velen onder ons weten dat het jachtluipaard het snelste dier ter wereld is. Maar weten we ook wat de meest langzame dieren ter wereld zijn? In onderstaand artikel staan de tien meest langzame dieren ter wereld.

 

10. De zeekoe

 

Er is geen twijfel mogelijk als het gaat over hoe schattig de zeekoe wel niet kan zijn. Ze hebben zwemvliezen maar maken hier zelden gebruik van. Ze blijven vaak in het ondiepe water rondzweven en bereiken amper een snelheid van 8 km/h.

 

 

 

 

9. Het gilamonster

 

Het gilamonster is een forse hagedis die in Australië leeft. Ze liggen vaak doodstil op de grond om zo hun energie te sparen voor als ze een prooi moeten vangen. Dit maakt dus dat ze bijna de hele dag op dezelfde plaats kunnen blijven liggen en zelden een inspanning doen om hun prooi te vangen. Meer informatie over het gilamonster leest u hier.

 

 

 

 

 

8. De rondworm

 

Op de achtste plaats in onze lijst staat de rondworm. Ze behoren tot de familie van nematoden en zijn microscopisch klein. Het mag dan wel geen echt dier zijn maar eerder een insect, toch zijn ze zeker de moeite om in deze lijst vernoemd te worden. Ze voeden zich met bacteriën en zijn zo tam dat ze wachten tot het eten naar hen komt in plaats van dat ze zelf op zoek gaan naar eten.

 

 

 

 

 

7. Het zeepaardje

 

Zeepaardjes zijn mysterieuze diertjes die in het water leven.

De topsnelheid van een zeepaardje bedraagt maar zo'n 1.5 km/h.

Toch moeten we eerlijk toegeven dat ze enorm schattig zijn als ze zich voortbewegen in het water.

 

 

 

 

6. De naaktslak

 

Slakken zijn ontzettend trage weekdieren en kunnen een topsnelheid halen van maar een kleine 0.2 km/h. Dit is wellicht één van de traagste dieren in deze lijst, maar toch plaatsen we de naaktslak op de zesde plaats. Dit komt omdat we rekening houden met de grootte van de slak en daarbij kunnen waarnemen dat ze hun totale lengte zo'n 2000 keer verplaatsen per uur.

 

 

 

 

5. De koala

 

 

Deze Amerikaanse teddyberen zijn ontzettend schattig, maar wel heel langzaam. Ze zijn op het ogenblik een beschermde diersoort wegens het hoogte sterftecijfer. Dit hoge sterftecijfer komt vooral omdat het voedsel dat ze eten vaak in hoge bomen terug te vinden is. Regelmatig vallen ze uit de boom en sterven ze door de grote hoogtes waarvan ze vallen.

 

 

 

 

4. De reuzenschildpad

 

Net zoals een slak wordt ook de schildpad vaak gebruikt als verwijzing naar een traag persoon. (Zo traag als een slak/schildpad). Helaas behoren deze schildpadden ook tot de lijst van bedreigde diersoorten.

 

 

 

 

3. De tuinslak

 

De tuinslak staat op de derde plaats in onze lijst. Ze zijn nog wat trager dan de naaktslak, dit vooral door het slakkenhuis dat ze moeten meesleuren. Tuinslakken kunnen daarbuiten ook nog eens zo'n 3 jaar aan één stuk door slapen.

 

 

 

 

2. De zeester

 

Een zeester is een onderwaterdier en kan reizen met een topsnelheid van zo'n 0.09 km/h. Vanwege deze lage topsnelheid laten ze zich vaak meesleuren door de stroom van het water.

 

 

 

1. De luiaard

 

De luiaard staat op de eerste plaats in onze lijst. Het is in verhouding met zijn lengte het traagste dier dat er op Aarde bestaat. De topsnelheid van een luiaard bedraagt maar zo'n 1.8 km/h, wat ontzettend traag is voor een dier van ongeveer een halve meter. Ze zijn zelfs zo traag dat er algen op hun lichaam groeien.

 

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes