De 10 dodelijkste dieren ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 dodelijkste dieren ter wereld

Krokodillen, slangen, haaien, we kennen ze allemaal. We weten dat ze ontzettend gevaarlijk zijn en dat ze heel snel uit de hoek kunnen komen. Maar toch, welke zijn nu de dodelijkste dieren ter wereld? Dat leest u hier in deze top 10 van dodelijkste dieren ter wereld.

 

10. De Brazilliaanse zwerfspin en de zwarte weduwe

 

We beginnen onze top-10 met deze twee spinnen. De zwarte weduwe is een spinsoort die zeker gekend is om zijn giftige beet. Een beet kan leiden tot de dood, net zoals bij de Brazilliaanse zwerfspin. Beiden zorgen ze voor honderden doden per jaar, dus dat maakt ze zeker dodelijk.

Meer informatie over deze spinnen vindt u hier.

 

 

 

 

9. De blauwring-octopus

 

De blauwring-octopus staat op nummer 9. Deze bevindt zich meestal in ondiepe waters op de bodem. Wanneer je dichtbij dit diertje komt, zullen de ringen op zijn lijf helder oplichten. Wanneer je een beet krijgt van dit wezen heb je niet zoveel geluk. Het dodelijke dosis gif dat je dan in je lichaam krijgt zorgt ervoor dat je helemaal verlamd zal geraken. Hierdoor zul je dus ook niet kunnen ademen. Tegen het gif is geen remedie, dus iemand die gebeten wordt door deze octopus kan enkel gered worden door kunstmatige beademing zolang het gif in werking is.

 

 

 

 

8. De witte haai

 

Met zijn 5 meter lengte en 300 scherpe gekartelde tanden staat de witte haai op de achtste plaats. Hij eet een grote verscheidenheid aan voedsel en is zeker niet kieskeurig. Al zijn mensen niet zijn echte voorkeur, toch kan men spreken van meer dan honderd haaiaanvallen per jaar waarvan een derde tot de helft zeker door de witte haai gebeuren. Wel zijn de meeste niet fataal.

 

 

 

 

7. De grizzlybeer

 

De grizzlybeer is een kleurvariant van de bruine beer van Noord-Amerika. Grizzlies kunnen een gewicht van 200 tot 400 kilogram bereiken waarbij het mannetjes meestal twee keer zo zwaar is als het vrouwtje. Dit lijkt dan misschien wel een tedybeer, toch zal je schrikken wanneer hij op zijn twee achterste poten zal staan, want dan kunnen lengtes tot wel 2.5 meter behalen. De meest voorkomende aanval van een grizzlybeer is doordat het vrouwtje haar welpen wil beschermen. Hongerige of zieke beren kunnen ook mensen aanvallen.

 

 

 

 

6. De kafferbuffel

 

Al toont hij niet zo angstaanjagend, toch is de kafferbuffelsoort schuldig aan 200 doden per jaar. De kafferbuffel wordt gevonden in Afrika en wordt ook wel eens 'de zwarte dood' genoemd. Een kafferbuffel kan tot wel 900 kilogram wegen.

 

 

 

 

5. De Black Mamba

 

Dit is de gevaarlijkste slang over de hele wereld. De Black Mamba kan gevonden worden in de meeste Sub-Saharische landen van Afrika. Deze slang is ongelooflijk snel. Ze kan reizen met een snelheid tot wel 20 km per uur. De Black Mamba is de tweede grootste slang in Afrika, en kan een lengte krijgen tot wel 4,5m. Ze is meestal te vinden in een olijf-groene kleur.

 

De slang is heel agressief en territoriaal, iets wat meestal niet het geval is met slangen. Wanneer je een beet krijgt, kan dit leiden tot de dood. Het gif dat de beet van deze slang meebrengt is neuro-toxisch. In tegenstelling tot de meeste slangen waarbij het gif zich langzaam door de bloedbaan begeeft, is dit bij deze slang niet zo. Het gif van deze slang gaat rechtstreeks naar de zenuwen en valt dan het centrale zenuwstelsel aan. Dat wil zeggen dat dus ook belangrijke organen zullen afgesloten worden. Twintig minuten na een beet van deze slang bent u niet meer in staat om te praten, een uur later ben je comateus en na zes uur zonder tegengif ben je dood.

 

 

 

 

4. De krokodil

 

De zoutwaterkrokodil is veruit het grootste reptiel ter wereld en behoort zeker tot de dodelijkste dieren ter wereld. Deze krokodillen staan in voor honderden doden per jaar. De krokodil eet een grote verscheidenheid van dieren, levend of dood, en soms lust hij wel eens een hapje mensenvlees. De lengte van een krokodil kan lopen tot 6 meter.

 

 

 

 

3. De Afrikaanse leeuw

 

Met zijn enorme snelheid staat de Afrikaanse leeuw op de derde plaats als zijnde een van de dodelijkste dieren ter wereld. Hij heeft vlijmscherpen klauwen en tanden en zal deze zeker gebruiken wanneer hij zich bedreigt voelt of wanneer hij een prooi wil vangen. Deze leeuwen maken jacht op zebra's, gnoes en ook de kafferbuffel. De Afrikaanse leeuw zorgt voor enkele honderden doden per jaar. Dit zijn vooral mensen die op safari gaan of mensen op boerderijen.

 

 

 

 

2. De gouden pijlgifkikker

 

Ze zijn te vinden in Zuid-Amerika. Ze zijn er enkel te vinden in Columbia.

Ze leven vooral op de bosbodem in de buurt van beken en plassen water. De gouden pijlgifkikker is te herkennen aan de helder gele kleur die ze hebben. Deze kikker is heel erg klein, maar wel heel erg giftig. Het is zo dat de huid van deze kikker genoeg gif bevat om 10 mensen te doden, nog maar te zwijgen van het aantal gif dat zich bevindt in het lijf van dit diertje. Helaas is er geen antigif tegen het gif dat deze kikkers gebruiken, en zal je door contact sterven aan het gif.

 

 

 

 

1. De kubuskwal

 

De kubuskwal is het meest giftigste en dodelijkste wezen op de hele planeet. Ze zijn te vinden in de zee langs Australië. De dodelijkste is de “chironex fleckeri”, een kubuskwal die het gif chironex bevat. Dit gif is heel erg dodelijk. Het is zo dat wanneer je geïnjecteerd wordt met dit gif, je nog ongeveer 4 minuten te leven hebt. Het gif tast het zenuwstelsel en de spieren aan en zal het hele lichaam laten stoppen met functioneren.

 

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes