De 10 schattigste dieren ter wereld

Dierenweetjes.be

De 10 schattigste dieren ter wereld

Het is een feit, de meeste dieren die we kennen zijn het schattigste wanneer ze jong zijn. Toch zijn er een aantal dieren die schattig blijven. Deze lijst bevat de schattigste dieren (of toch een deel ervan) over de hele wereld. Althans, de volgens ons meest schattige dieren, want dit zal altijd van mens tot mens verschillen.

 

10. De mol

 

De mol is misschien een vergeten diertje, maar ze behoren zeker bij de schattigste dieren ter wereld. Ze lijken op een kleine pluche bol die al de andere uiterlijke kenmerken verbergt. Dat is wat ze nu zo schattig maakt. Buiten dat ze schattig zijn, kunnen ze wel voor heel wat problemen zorgen, vooral ten opzichte van de tuinier.

 

 

 

 

9. De zeehond

 

Op nummer 9 staat de zeehond of rob. Deze zijn op hun allerschattigste wanneer ze jong zijn, maar blijven toch ook nog schattig wanneer ze volwassen dieren zijn. Dit hebben ze te danken aan hun schattige, grote, zwarte ogen. Ze kunnen hiermee erg zielig kijken, wat tegelijkertijd ook erg schattig is.

 

 

 

 

8. De wasbeer

 

Dit schattig ventje komt voor in delen van Amerika en Noord-Europa en is familie van de kleine beren. Hun speciaal zwart zorro-masker, kleine kraaloogjes, lange snorharen, donzige vacht en kleine oortjes, laten wasberen er wel schattig uitzien.

 

 

 

 

7. Het vogelbekdier

 

Op nummer 7 vinden jullie dit gek zoogdiertje. Het vogelbekdier leeft vooral in het water en woont in Oost-Australië en Tasmanië. Hij is nog het enige lid van de familie vogelbekdier dat nog leeft. Hij behoort ook tot de cloacadieren, dat wil zeggen dat hij een van de enige zoogdieren is dat eieren legt. Hij is wel een heel speciaal dier, want hij is ook het enige zoogdier met een snavel. Maar dit maakt hem ook niet alleen zeldzaam, maar ook schattig.

 

 

 

 

6. De kleine panda of rode panda

 

Deze rode schattigaard is een zoogdier dat vooral in bomen leeft. Hij voedt zich dan vooral ook met bamboe, maar kan ook eieren, vogels, insecten en kleine zoogdieren smaken. De rode panda behoort tot de familie katberen, waarvan hij nog de enige levende soort is. Jammer genoeg is hij ook een bedreigde diersoort. Hij leeft vooral voor in Azië. Hij ziet er uit als een zachte knuffelbeer met een mooie pluizige staart. Hij loopt ook erg waggelend, dit komt door zijn kortere voorpoten.

 

 

 

 

5. De reuzenpanda

 

Lijkt deze schattige kanjer niet op een grote knuffelbeer? Wij vinden van wel! De panda is een berensoort dat vooral voor in Azië en meer specifiek in China. Met zijn opvallende lichaamstekening, een bolvormige kop, ronde zwarte oortjes en grote zwarte ogen, lijken ze erg aaibaar. Hun uiterlijk maakt hun ook zo schattig. Jammer genoeg is hij ondanks zijn aandoenlijk uiterlijk niet altijd ongevaarlijk voor de mens.

 

 

 

 

4. De otter

 

Dit schattig zoogdier leeft in het water en komt voor in 13 verschillende soorten. Hij heeft dichte bruine vacht dat door zijn dekharen er vaak ook heel donzig uitziet. Otters zijn zeer speels. Ze springen over elkaar heen in het water, zwemmen of lopen achter elkaar aan en glijden ook graag van modderoevers. Wanneer ze iets eten drijven ze op hun rug en eten ze met hun pootjes hun voedsel op. Dit ziet er zeer schattig uit. Wanneer ze een schelpje willen open doen, doen ze dit ook op hun buik terwijl ze drijven op hun rug. Ze maken de schelpen dan open met stenen, hier zijn ze erg handig mee.

 

 

 

 

3. De zeekoe

 

Sommigen onder julie zullen dit misschien niet zo echt een schattig dier vinden, maar eerder lomp. Toch hebben ze een hoge knuffelgraad. In tegenstelling tot walvissen zijn zeekoeien herbivoren. Wat velen niet weten is dat ze nauw verwant zijn aan olifanten.

 

De zeekoe is een bedreigde diersoort, deels als gevolg van een onnatuurlijk roofdier, namelijk de bootpropeller.

 

 

 

 

2. De witbuikegel

 

Op de tweede plaats in onze lijst staat de witbuikegel. De witbuikegel is een Afrikaanse egelsoort en behoren tot de meest schattige wezens van hun soort. Ze zijn vaak moeilijk te vinden mits ze ook vooral 's nachts leven. Als bescherming rollen ze zich tot een bal. De witbuikegel is een gedomesticeerde soort en is in veel landen toegelaten als huisdier. Staten zoals Californië en Hawaii verbieden het om ze als huisdier te houden.

 

 

 

1. De hamster

 

Onze nummer één is de hamster, en de meest schattige soort onder de hamsters is de dwerghamster. Deze kleine knaagdieren verdienen het zeker om op de eerste plaats te staan. De dwerghamster komt uit China en Rusland. Ze worden zowaar in elke dierenwinkel verkocht en zijn heel populair bij kinderen.

 

 

 

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer schattige diersoorten in de natuur. Iedereen heeft andere meningen over welke de schattigste diersoorten zijn en dat maakt het moeilijk om een echte lijst op te maken.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes