De 10 populairste huisdieren

Dierenweetjes.be

De 10 populairste huisdieren

Een huisdier is altijd leuk in het gezin. Met een leuk huisdier kan je veel plezier maken en krijg je ook veel liefde terug. Maar, welk huisdier is nu het populairste bij de bevolking? Dat lees je hier.

 

10. De leguaan

 

De leguaan staat op nummer tien in de lijst van populairste huisdieren ter wereld. Dit huisdier wordt vaak gehouden voor zijn magnifiek lichaam, maar zeker ook voor de liefde die ze geven. Hij vindt het fijn om geaaid te worden, net zoals de hond en de kat. Daarnaast kan hij ook erg genieten van aandacht. Het mooie is dan ook dat ze veranderen van kleur, afhankelijk van hun omgeving. Meer informatie over de leguaan leest u hier.

 

 

 

 

9. De slang

 

Op nummer 9 staat de slang. Sommige mensen denken dat dit een vreselijk dier is om in huis te hebben, omdat dat hij vrij gevaarlijk kan zijn. Zoals bij de meeste huisdieren is het belangrijk dat je correct met de slang om gaat. Met een goede aanpak en beetje verstand, is het niet gevaarlijk om een slang als huisdier te hebben. Het is niet een alledaags huisdier, en dat maakt hem wel speciaal. Meer informatie over reptielen vindt u hier.

 

 

 

 

8. De schildpad

 

Al wat minder populair dan vroeger maar nog steeds populair, is de schildpad. Voor mensen die van plan zijn deze diertjes te houden als huisdier, kunnen best eens lezen op internet wat het beste klimaat en dergelijke is voor deze diertjes. Ze zijn namelijk heel afhankelijk van het klimaat, zowel te water als te land. Meer informatie over reptielen vindt u hier.

 

 

 

 

7. De fret

 

Net zoals de schildpad zijn deze diertjes al wat minder populair dan vroeger. Sommige mensen denken dat ze gevaarlijk zijn, maar de meeste fretten zijn dat niet. Het enige wat aan te raden is is dat het buiten bereik van kinderen gehouden moet worden, zoals de meeste dieren.

 

 

 

 

6. Het konijn

 

Dit is een vrij geliefd huisdier bij kinderen. Dit komt vooral door hun pluizigheid en hoge knuffelgraad. Een erg tam konijn kan heel veel liefde geven aan kinderen, en daarom is dit het geschikte huisdier voor kleine kinderen. Houdt er wel rekening mee dat deze dieren veel verzorging nodig hebben. Het konijn wordt ook al wel eens binnen gehouden. Dat kan erg gezellig zijn, een huiskonijn. Je kan hen ook zindelijk maken net als een huiskat.

 

 

 

 

5. De hamster

 

Net zoals bij het konijn zijn dit geliefde diertjes bij kinderen. Deze kleine beestjes zijn heel schattig en leven ook erg grappig. Je gaat ze echter overdag niet veel zien doen. Hamster zijn schemerdieren en zijn dus vooral tegen de avond en 's nachts actief.

 

 

 

 

4. De vis

 

Zowel bij kleine kinderen als bij volwassenen is dit een zeer geliefd huisdier. De reden dat dit zo is is dat je bij vissen zo ver kan gaan als je wil. Veel volwassenen hebben een aquarium of vijver als hobby. De meest populaire vissen die worden gehouden voor kinderen zijn goudvisjes. Bij volwassenen gaat dit eerder over zeer mooie aquariumvissen tot zelfs de Japanse Koi.

 

 

 

 

3. De papegaai

 

Dit huisdier staat op nummer drie. De voornaamste reden dat deze dieren gehouden worden is dankzij hun intelligentie waardoor ze mensen imiteren of zelfs zingen. De reden dat ze dit doen is niet omdat ze dit leuk vinden, neen, het is omdat ze aandacht willen en zich proberen in de groep te gooien. Meer informatie over vogels vindt u hier.

 

 

 

 

2. De kat

 

Vandaag de dag zijn er meer katten als gezinnen op de wereld. Mensen houden ervan om gezelschap te hebben, en dat kan men verwezenlijken met dit huisdier. Een tamme kat kan heel wat liefde geven. Toch is het zo dat de kat het meest gehumeurd huisdier van deze lijst is. Meer informatie over de kat vindt u hier.

 

 

 

1. De hond

 

Niet onverwacht, maar de hond staat op de eerste plaats. Waarom honden populairder zijn dan katten? Hier is waarschijnlijk geen echte reden voor. Honden geven veel liefde en aandacht aan hun baasje. Ze zijn ook erg afhankelijk van hun baas en dat smeedt een band. Een andere reden is dat deze huisdieren erg leerbaar en makkelijk te trainen zijn. Hierdoor kunnen honden zich aanpassen aan jouw leefwereld. Met andere woorden: een hond past meestal in elk gezin. Meer informatie over de hond vindt u hier.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes