10 schattige dieren die zeer gevaarlijk kunnen zijn

Dierenweetjes.be

10 schattige dieren die zeer gevaarlijk kunnen zijn

Ze zien er ontzettend lief en onschuldig uit, maar laat je zeker niet misleiden. Deze leuke natuurlijke wezens kunnen heel dodelijk zijn voor de mens, ongeacht hoe lief ze eruit zien. Hieronder ziet u tien dieren die heel erg schattig kunnen zijn, maar heel wat schade met zich mee kunnen brengen.

 

10. Het gilamonster

 

Deze dikke hagedis met roze of oranje vlekken is een van de weinige giftige hagedissen ter wereld. Hoewel hij erg traag is is hij toch in staat om een dodelijke dosis te geven aan een volwassene wanneer hij bedreigd wordt of wanneer er iemand op stapt. Als u ooit gebeten wordt kan u beter zo snel mogelijk water opzoeken, want deze hagedissen zullen zich niet vaak loslaten van hun slachtoffer. Wanneer je hem onder water houdt zal hij zich snel loslaten. Meer informatie leest u hier...

 

 

 

9. Het zeeluipaard

 

Nog een schattig dier is zeker het zeeluipaard. Desondanks zijn schattig en onschuldig uiterlijk is de zeeluipaard genesteld aan de top van de voedselketen in Antarctica. De zeeluipaard is een roofdier dat, hoewel het zich meestal richt op pinguïns, in sommige gevallen (die bekend zijn) ook op mensen jaagt. in 1985 werd de Schotse ontdekkingsreiziger Gareth Wood tweemaal gebeten door een zeeluipaard. Later in 2003 werd Kirsty Brown tijdens het snorkelen gedood door een zeeluipaard.

 

 

 

 

8. De Metasepia pfefferi

 

Deze inktvisachtige heeft een prachtig uiterlijk, maar is zeer gevaarlijk. Hoewel ze heel zeldzaam zijn, zijn er toch gevallen gekend waarbij een mens vergiftigd werd. Het gif van deze inktvis kan zo dodelijk zijn als het gif van de blauwring-octopus.

 

 

 

 

7. De wezel

 

De wolverine is een wezel waarmee u zeker geen ruzie wil maken. Zijn agressieve aard is vooral bekend door de X-men strips en films.

De wolverine heeft zeer krachtige kaken, scherpe klauwen en een zeer dikke huid. Hij is zo sterk dat hij een eland kan verslaan en zo sterk dat hij zelfs het voedsel van beren en wolven kan stelen.

 

 

 

 

6. De miereneter

 

Al voedt de miereneter zich enkel met mieren en termieten, toch kan hij heel gevaarlijk zijn wanneer hij zich bedreigd voelt. Wat hem zo gevaarlijk maakt zijn zijn enorme scherpe klauwen. Hiermee kan hij een mens ontzettend hard toetakelen, zelfs zo hard dat hij met een wip de buik van een volwassene volledig kan opensnijden.

 

 

 

 

5. De blauwring-octopus

 

Velen onder ons vinden deze kleine wezens zeer schattige diertjes. Helaas is het wel 's werelds meest giftige dier waarvan het gif de dood aan een volwassene kan veroorzaken binnen enkele minuten. Ook voor dit gif is er nog steeds geen antigif.

 

 

 

4. Wilde grote katten

 

Poema's, cheeta's, luipaarden, noem maar op... Ze zien er allemaal ontzettend schattig uit, en zeker als ze nog heel jong zijn. Helaas zijn ze dat helemaal niet. Naar schattig worden er jaarlijks enkele duizenden mensen aangevallen door een katachtige. Dit komt vooral omdat ze vaak mishandeld worden om in gevangenschap te houden. Naar schatting zijn er in de wereld zo'n 15.000 exemplaren die in gevangenschap gehouden worden, waarvan slechts enkele percenten in erkende dierentuinen worden gehouden.

 

 

 

 

3. De eland

 

De eland heeft dan misschien een cartoonachtig uiterlijk, maar de eland kan zeker gevaarlijk uit de hoek komen. Wanneer ze zich bedreigd voelen laden ze zich op met agressie, en vallen dan aan. Elanden vallen jaarlijks meer mensen aan dan beren doen.

 

 

 

 

2. De slow loris

 

Dit dier is zeker een van de schattigste wezens ter wereld. Helaas is de plompe lori een van de enige giftige zoogdieren in de wereld. Zijn subtiel uiterlijk maakt dat deze dieren vaak illegaal verhandeld worden aan mensen die hem als huisdier willen houden. Maar de meeste mensen weten niet dat uit de zijkanten van zijn ellebogen toxine vrijkomt. Wanneer hij zich bedreigd voelt likt dit diertje aan zijn elleboog zodat het gif zich met zijn speeksel vermengt. Wanneer je dan gebeten wordt kan de beet leiden tot de dood veroorzaakt bij anafylactische shock. Meer informatie over de plompe lori leest u hier.

 

 

 

 

1. De kogelvis

 

De kogelvis kan ontzettend schattig zijn voor velen wanneer hij zichzelf opblaast. Helaas is de kogelvis niet meer zo schattig als je ziet dat het het tweede meest giftige gewerveld dier op onze planeet is. Vissers raden het gebruik van dikke handschoenen aan om vergiftiging door de huid van de vis of door een beet te vermijden. Het gif van de kogelvis veroorzaakt verlamming die kan ontstaan in het middenrif waardoor verstikking kan ontstaan. Helaas is er vandaag nog steeds geen tegengif voor het gif van een kogelvis.

↑ Ga naar top van pagina ↑

Aangeraden door Dierenweetjes